Studenti Saobraćajnog fakulteta u poseti Ralu Logistici

Kompanija Ralu Logistika je za studente Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 30.05.2018., organizovala druženje u svom logističko distributivnom centru.

Studentima je predavanje održala Milena Milivojević, koja je diplomirala na Saobraćajnom fakultetu, i koja je tokom svog rada u Ralu Logistici radila u više oblasti i na više projekata, od prodaje usluga međunarodnog transporta, preko implementacije softverskih rešenja (SAP, WMS), do koordinacije integrisanih logističkih usluga, pa je tako mogla da ih upozna sa kompletnim načinom poslovanja kompanije, sa osvrtom i povezivanjem sa onime što se izučava na fakultetu.
 
Studenti su čuli nešto više o istorijatu i poslovanju Ralu Logistike, kao vodeće logističke kompanije u hladnom lancu u jugoistočnoj Evropi.
Pogledali su najmodernija vozila hladnjače koja se koriste u međunarodnom transportu i upoznali se sa karakteristikama ovih vozila, kao i specifičnostima organizacije transporta u hladnom lancu.
Studenti su provedeni kroz skladište u temperaturno kontrolisanom, rashlađenom i zamrznutom režimu i čuli prezentaciju o skladišno-manipulativnim procesima, specifičnostima skladištenja robe u hladnom lancu, sa posebnim osvrtom na skladištenje hrane. Takođe, upoznali su se sa najbitnijim procedurama koje moraju biti ispoštovane kako bi se sve operacije obavljale u adekvatnim uslovima i po HACCP, ISO i IFS standardima.
Čuli su nešto više o sistemima koji se koriste u kompaniji kako bi se ispratila kompletna sledivost robe i dokumentacije i na kraju prezentacije objašnjen im je način organizacije distribucije.
Poseta je zaokružena pitanjima studenata i zanimljivostima iz struke.
 
Cilj ovakvih poseta je da se studentima pruži prilika da se i praktično upoznaju sa onime što uče na fakultetu i da kroz posete kompaniji, prezentacije i prakse jednog dana potencijalno postanu i novi članovi tima Ralu Logistike. 

31.5.2018.


Na Vrh Print Pošalji prijatelju