Saradnja Ralu logistike i Saobraćajnog fakulteta

Kao nastavak dobre saradnje sa Saobraćanim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Ralu logistika se predstavila i bila je jedan od sponzora „Transport and Traffic Business Days 2018“ koji je održan 21. i 22. marta 2018. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

Transport and Traffic Business Days predstavlja tradicionalno okupljanje studenata Saobraćajnog fakulteta i srodnih fakulteta iz oblasti saobraćaja, transporta, logistike i informaciono-komunikacionih tehnologija i renomiranih kompanija koje su stožer privrede u našoj zemlji.
Cilj sajma je bio da studenti upoznaju kompanije koje su vodeće u svojim oblastima, raspitaju se o zaposlenju i praksi, pokažu znanje i veštine koje godinama stiču i tako se nametnu kompanijama kao budući inženjeri. Sa druge strane predstavnici kompanija su imali priliku da tokom studije slučaja i razgovora za posao izaberu mlade stručnjake koje će pridružili svojim timovima.
Studenti su imali priliku da se oprobaju u studiji slučaja kao i u razgovorima za posao.
U okviru studije slučaja studenti su po grupama imali mogućnost da se upoznaju i analiziraju realne probleme kompanije, a drugog dana, da kroz prezentaciju obuhvate sva relevantna pitanja i daju odgovarajuća rešenja i predloge za prevazilaženje analiziranih problema.
U cilju savladavanja treme koja je prisutna kod svakog studenta prilikom odlaska na intervju, organizovani su razgovori za posao i tom prilikom, studenti su mogli da se upoznaju sa budućim poslodavcima.
„Praksa ovog fakulteta postala je da proizvedemo diplomiranog studenta koji će moći da nađe svoj put na tržištu saobraćaja, transporta, logistike i komunikacija. Ovakvi događaji upravo pokazuju da smo na pravom putu jer negujemo studente u duhu pravičnosti, dobre akademske prakse i komunikacije na svim nivoima. Obrazovanje na našem fakultetu počiva, prvenstveno, na savremenoj matematičkoj osnovi sa posebnim akcentom na primeni novih tehnologija uz korišćenje informatičkih alata“ – istakao je dekan Saobraćajnog fakulteta, profesor Nebojša Bojović.
 
Više informacija na https://ttbd.sfstudent.rs/

23.3.2018.


Na Vrh Print Pošalji prijatelju